SAJTÓKÖZLEMÉNY

SAJTÓKÖZLEMÉNY

2015. augusztus 13-án zárult a Berkesz Községi Önkormányzat, KEOP-4.10.0/F/14-2014-0302 kódszámú „Épületenergetikai fejlesztés Berkesz Községben” című projektje, mely keretében Berkesz Község Polgármesteri Hivatalának épületének energetikai korszerűsítése, mintegy 31,5 millió forintból valósult meg.

A község vezetése elkötelezett a megújuló energiaforrások minél nagyobb mértékű használata mellett. Olyan energiatakarékos és környezettudatos beruházás megvalósítása volt a céljuk, amely során az épület energiafelhasználása és fenntartási költségei jelentősen csökkenek.

A projekt keretében a Polgármesteri Hivatal épületére 5 kW teljesítményű, 20 táblás napelemes rendszer került telepítésre, ami a villamos energia ellátásának kb. 70%-át biztosítja. Emellett megvalósult az épület nyílászáróinak cseréje és 10 cm-es hőszigetelés az intézmény teljes homlokzati felületére. A fűtési rendszer is korszerűsítésre került. A konvektoros fűtést központi fűtéssé alakították át.

A projekt az energiatakarékosság mellet a környezetre is jótékony hatással bír. Hatásaként az üvegházhatású gázok kibocsátása évente 32,86 tonnával csökken, illetve a megújuló energiahordozók felhasználása évente 17,68 GJ-lal nő. Berkesz község vezetősége a sikeres projekt után bízik abban, hogy a hozzá hasonló adottságokkal rendelkező települések, vállalkozások és a lakosság példát vesznek majd róla, és nyitottabbak lesznek az olcsóbb és környezetkímélőbb technológiák alkalmazására.

A projekt jelentős mértékben hozzájárul az ország 2020-as célkitűzéseit a megújuló energiahordozók hasznosításának növelése területén.

Kedvezményezett neve: Berkesz Község Önkormányzata

A projekt összköltsége: 31 529 120 Ft

Támogatás intenzitása: 100 %

A támogatás összege: 31 529 120 Ft

 

epuletenergetika